top of page

Halpa uni, huono uni

Tulin eilen Helsinkiin hyvissä ajoin, koska Etelä-Suomi on lumikaaoksen kourissa eikä junien kulkuun voi luottaa. Mieheni saattoi minut asemalle ja itkeskelin tottakai kuin mikäkin. Vaikka tulevat viikot varmaan menevätkin nopeasti, tuntui silti kauhealta lähteä yksin matkaan. Olen ollut mieheni kanssa vuosikausia yhdessä, mutta välillä on ollut muutamien viikkojen erossaoloja, esimerkiksi kun asuin Espanjassa tai kun mieheni on ollut monen viikon työreissuilla. Mitään uutta tämä pieni välimatka ei siis ole. Pitkässä suhteessa toinen saattaa välillä tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta tällaisina hetkinä kun tietää, ettei näe toista pitkään aikaan, tajuaa miten paljon puolisoa rakastaa ja tulee kaipaamaan. Mutta kuten sanottu, onneksi on WhatsApp millä voi pitää yhteyttä.

Yövyn lähes aina Helsingissä ollessa Cheap Sleep hostellissa Vallilassa, myös tällä kertaa. Viime kertoina olen saanut makuusalipaikan 4. kerroksesta, jossa on todella rauhallista. Nyt jouduin kuitenkin pitkästä aikaa 2. kerrokseen, missä sijaitsee pelikoneet ja isot oleskelutilat. Pääolohuoneessa oli porukka dokaamassa ja pelaamassa, mutta heidän juhlintansa ei tuottanut häiriötä. Tässä naisten makuusalin (203) oven toisella puolella on pienempi sohvaryhmä, ja siinä istui koko illan joku oletettavasti venäläinen jätkäporukka dokaamassa ja huutamassa. Hostellissa on hiljaisuus klo 23-07, mutta metelöinti ei vaimennut edes kellon lähestyessä puoltayötä. 10 yli 12 laitoin tekstiviestin respaan, että voitteko jumalauta tehdä asialle jotain, koska täällä ei *#@#! saa nukuttua. Mitään ei tapahtunut, joten tungin korvatulppia syvemmälle korvakäytävään ja laitoin vielä kuulokkeet päähän ja Areenasta tiedepodcastin täysille. Nukahdin jossain vaiheessa, mutta heräsin jatkuvalla syötöllä, koska tyypit ravasivat makuusalissa ja paiskoivat ovia ja sytyttelivät valoja.

Päätin etten enää ensisijaisesti majoitu tässä bileluukussa, vaan menen jatkossa Sweet Dream Guesthouseen, joka on hieman kalliimpi, mutta siellä sentään kunnioitetaan muitakin majoittujia, eikä esim. dokaaminen ole sallittua. Taisin jossain aiemmassakin postauksessa valittaa tästä samasta asiasta, ja edelleen tuntuu pätevän se seikka, että aasialaiset ovat ainoita, jotka osaavat käyttäytyä yhteismajoituksissa muita häiritsemättä. Toivottavasti saan lennolla edes nukuttua, vaikka check inin mukaan olen saanut huonon paikan penkkirivin keskeltä. Olisin halunnut käytäväpaikan, mutta koska lipussa ei ole paikkavalintaa, joudun tyytymään kohtalooni. Nyt olen siis vielä hostellissa ja makoilen sängyssä. Kävin äsken aamupalalla ja odottelen check outtia, joka on klo 11. Täällä on sentään ilmainen aamupala, mikä on ihan jees. Aamupalaan kuuluu paahdettua leipää, leikkeleitä, vihanneksia, mustikkapuuroa sekä kahvia ja teetä.

Saapuessani eilen Helsinkiin kävin Mannerheimintien Yliopistollisessa apteekissa tekemässä vielä hieman täydennystä matka-apteekkiin. Olo on vähän flunssainen, joten ostin nenäsuihkeen ja lisää allergialääkkeitä. Pitää katsoa jos käyn lentokentältä vielä Panadol Hottia tms. YO-apteekissa oli todella hyvä asiakaspalvelu ja farmaseutti oli erittäin avulias ja mukava. Puhuimme reseptilääkkeistä ja kerroin, että tulostin Kanta-palvelusta e-reseptin mukanani oleville unilääkkeille. Hän ehdotti, että voisi tulostaa vielä leimatun englanninkielisen lääkelapun minulle mukaan, jos tullissa sattuisi tulemaan ongelmia (tematsepaami on kiellettyjen aineiden listalla Meksikossa). Onneksi kävin apteekissa jo eilen, niin ei tänään enää tarvitse lähteä keskustaan. Ulkona on kunnon lumimyräkkä ja tiet on tupaten täynnä lunta. En ole koskaan nähnyt Helsinkiä näin talvisena. Menen varmaan bussilla lentokentälle, niin ei tarvitse vaihtaa välillä. Minulla on ollut jo muutaman vuoden HSL:n matkakortti, joten liikkuminen täällä on helppoa. Bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat suht lähellä hostellia. Pitää nyt vaan sormet ristissä toivoa, että pahin tuiskutus laantuu iltaan mennessä ja kone pääsee ajallaan ilmaan. Amsterdamissa on 2h 40min vaihto, mutta koska kenttä on valtava ja minun on mentävä uudelleen turvatarkastuksen ja passintarkastuksen läpi poistuessani Schengen-alueelta, ei tuo layover ole kovin pitkä. Mutta toivotaan parasta!

#Suomi

0 views0 comments
bottom of page